Sector
Onderwijs
Alle MBO, HBO en WO-scholen in Nederland tellen samen meer dan 1,2 miljoen studenten. Bijna al die instituten hebben een kantine met een aanbod aan maaltijden en snacks voor de studenten en het personeel. Hieronder zie je de plantaardige ambities en voortgang van alle instellingen voor MBO-, HBO- en WO-onderwijs in Nederland. Van de onderwijsinstellingen heeft 25% een plantaardige doelstelling.
Welk percentage van de onderwijsinstellingen zet stappen om meer plantaardig en minder dierlijk te verkopen?
Deze grafiek laat zien welk percentage van de instellingen voor MBO, HBO en WO in Nederland maatregelen heeft genomen voor meer plantaardig. Voorbeelden van maatregelen die onderwijsinstellingen nemen zijn vleesvrije kantines, standaard vegetarische banqueting en korting op plantaardige gerechten.
Welk percentage van de onderwijsinstellingen heeft een doel opgenomen in het beleid gericht op meer plantaardig?
Deze grafiek laat zien welk percentage van de instellingen voor MBO, HBO en WO een eiwittransitiedoel heeft geformuleerd. Een eiwittransitiedoel is gedefinieerd als een doel gericht op het vergroten van inkoop, verkoop of aanbod van plantaardige producten of -eiwitten en/of het verminderen van inkoop, verkoop of aanbod van dierlijke producten of -eiwitten.
Waar staan de onderwijsinstellingen ten opzichte van hun doel?
Volgens de beschikbare informatie rapporteert op dit moment alleen de Rijksuniversiteit Groningen over de voortgang richting het gestelde eiwitdoel. De resultaten zijn te zien in onderstaande database.
Database individuele scholen
Deze database geeft inzicht in de plantaardige maatregelen, doelen en gerapporteerde voortgang per organisatie
Staat jouw organisatie nog niet op de site?
Deel jouw plantaardige doelstelling met ons en laat zien welke maatregelen je neemt. Wij plaatsen jouw prestaties op het platform en jij laat jouw commitment in de eiwittransitie zien!